Kalispera!

Är åter tillbaka i fantastiska Malmö och än har jag inte hunnit ställa om mig själv. Efter en hel vecka med engelska, skandinaviska och lite grekiska som språk (många av guiderna var ju finska så vi fick prata engelska nästan hela veckan) fick jag verkligen tänka om när jag skulle prata med kassörskan i affären hemma i Malmö efter jag landat igår... men det finns inget roligare än att kommunicera på andra språk!

 

Efter en härlig och fullspäckad vecka nere på Samos har jag blivit mättad på souvlaki, grekisk sallad, goda drinkar, grekisk afton, utflykter, fest och många möten med nya människor! Jag följde med Steffie, Anna och dem andra guiderna runt exakt hela ön och jag fick se ALLT! Kan knappt benämna denna vecka med avkoppling, det var fart och fläkt hela tiden, tidiga morgonar, långa dagar, studerande av guidejobbet och sena nätter! Sova fick jag göra på siestan på stranden. Det var dock en intressant upplevelse och jag kunde inte fått en bättre inblick i guidelivet! Självklart fanns det tid till stranden ibland och en del guidning/fotografering på egen hand när dem andra jobbade…

 

Jag bokade bara en flygstol och tog mig ner till Steffie och fick bo hos henne. Upplevelserna var många och allt på en enda vecka! Pythagorion, Kokkari, Samos stad, service, kontoret, örundturen, vinprovning, näktergalsdalen, grekiska aftonen, vattenfallet, alla stränderna, var och lyssnade på välkomstmötena, studerade städerna på egen hand medan de andra jobbade med mera…

Jag fick till och med hålla Stefiie i handen när hon gjorde sin första tattuering, modigt av henne!

 

 

Jag tänkte bjuda på lite bilder!

 

 

 Hamnen i Pythagorion


Ett glas iskall juice och underbar utsikt till ett välkomstmöte
 i Kokkari




Steffie :)



Stranden i Kokkari



Grekisk afton med Yannis



På väg till grekiska aftonen med båt



På Steffies balkong




Det var en intensiv och fantastiskt rolig vecka! TACK Steffie, Anna och alla andra härliga människor jag lärde känna!

Har lärt mig mycket och vem vet vad som sker eller vart jag hamnar efter vidareutbildningen nästa sommar…

 

Nu är jag som sagt tillbaka i Malmö, i min älskade lilla stad och fick träffa världens bästa familj igen! Bara några timmar efter att jag landat satt jag på Swedbank stadion för att se mitt älskade MFF möta AC Milan! Vilken upplevelse det var… och hela kvällen handlade om Zlatan. Tifot var mäktigt och stämningen härlig! Malmö gjorde bra ifrån sig och hela arenan var full med Italienare… ;)

Synd bara att det skulle avgöras med straffar.

 

Om två dagar börjar skolan, det ska bli f*rbannat spännande! Snart drar Malmö festivalen igång också!
Jag känner att det får bli en del vila innan dess. Körde slut på mig själv totalt nere i Grekland men det var det verkligen värt!

 

Har tänkt hålla mig hemma ett tag nu… men man vet aldrig med mig… det blir kanske en ny resa snart! Ska först och främst se vad utbildningen bjuder på och hur schemat ser ut...








På drömmarnas väg



Jag vill börja med att tacka min fantastiska arbetsplats som jag nu jobbat på i nästan 4 års tid.. ICA kvantum. Jag hade min sista arbetsdag igår (dock kommer jag säkerligen jobba extra under studietiden). Det blev många kramar och fina ord från både kollegor och kunder! I lunchrummet fanns det tårta, kakor och framför allt en konstig men härlig stämning med en massa nyfikna och underbara människor som jag lärt känna under dessa 4 år. Alla önskade mig lycka till med att förverkliga min dröm.


Det är speciellt en kommentar jag kommer minnas från en trogen ICA-kund - ”Det är så otroligt synd du ska sluta, jag har fått sådan respekt för dig men jag önskar dig all lycka till i framtiden.”

Det värmde verkligen!

Fick också en fantastiskt fin present av mina kollegor! Tack för denna tid! Jag kommer att sakna er <3

 


 


Idag vaknade jag av att solen trängde igenom mina persienner vid halv 9 tiden... inte så ofta jag tar mig upp så tidigt när jag är ledig men hela lägenheten fylldes av en annorlunda känsla...  som om framtiden väntade utanför fönstren.
Det bästa av allt var min första syn när jag vaknade… resväskan låg öppen på golvet och jag visste att idag ska den fyllas. Jag ska ut och resa igen! Känslan av att få packa väskan, ta mig till flygplatsen, passera incheckning och säkerhetskontrollen för att sen bara sätta mig ner och vänta på att få gå ombord på flygplanet som ska ta mig mot nya äventyr.

Denna gång ska jag åka till Grekland, den lilla ön Samos och bo nere hos min ”reseledarkollega och för denna vecka privata guide” Steffie! <3 Jag vet vilken entertainer du är min vän, att jag äntligen ska få höra dig sjunga igen! Vet också hur otroligt kul vi har tillsammans, det kommer bli awesooome

 


 



Nu har hela min familj semester, underbar känsla! Mamma och pappa är ute på sina äventyr i Göteborg och Lysekil, Johan du ska äntligen få njuta av att vara ledig, jag vet vilken livsnjutare du är…

 

 



Själv ska jag ta mig ut på mina utlandsäventyr men det ska också bli en skön avkoppling. Vi ses igen på Swedbank stadion i Malmö den 14e augusti när MFF möter AC Milan. Det kommer bli en upplevelse att minnas och det är extra roligt eftersom vi var i vackra Milano i vintras och tittade när Milan spelade på San siro.

  

 Milano

 

 



San Siro



Jag vet nu skolan (turismlinjen) väntar den 17e augusti, det ska bli otroligt spännande och jag ser verkligen fram emot det!



Vill också passa på att gratulera min fina vän Rebecca som fyller 23 år på söndag! Jag kan tyvärr inte festa med dig ikväll siis men vi ses och tar igen det nästa vecka! <3


 


 Surround yourself only with people who are going to lift you higher :)

 

 


RSS 2.0