Nu närmar det sig!


Man kan lugnt säga att det varit en händelserik vecka! Har haft massor att handla och förbereda med packningen. Jobb måndag, tisdag och i onsdags blev det först en supertrevlig dag på stan med Nina som också ska med till Spanien, lite senare på kvällen blev det middag hos föräldrarna med våra vänner från Shanghai. I torsdags var min sista jobbdag innan resan, ett riktigt kramkalas på ICA! Kommer såklart sakna mina härliga kollegor lite. På kvällen blev det en jättemysig återträff med mat och vin med Therese som varit i St Anton sedan i höstas! Upp tidigt och knappt utan sömn i fredags för att ta mig till universitetet sista gången, det blev kramkalas även där :D

 

Väskan är färdigpackad. Nästan i alla fall… och ikväll blir det käka ute på någon trevlig restaurang med mamma (Pappa och Johan är på bröllopet i London.. haha nej det är såklart fotbollsresa som gäller :D) för att sen ut och festa sista kvällen med vännerna i Malmö på ett bra tag! Cuba Café it is =)

 

Det är fint väder för valborgsfirande! Dock ska det bli kallt här hemma nästa vecka.. så det blir inte helt fel att landa i varma Barcelona på måndag! :)

 

Hasta luego

 

 

 


Solo diez dias!


Jag har såklart fått ännu en kraftig förkylning, ont i halsen och tappat rösten.. det måste försvinna innan jag reser! Kan man bli mer irriterad?

Nu är det bara 10 dagar kvar i lilla Sverige och nedräkningen är igång! Just nu ligger det sommarkläder överallt i hela lägenheten och väskan ska packas!!!


Allt känns overkligt bra just nu :) Det känns som igår när jag bokade utbildningen och nu är det snart två månader sen allt blev klart.

 

Den senaste veckan har det hänt mycket och nästa vecka är fullbokad! I onsdags blev det massor av shopping, lunch på en uteservering i det fina vädret med världens bästa Becca och sen avslutades kvällen med seger på Swedbank stadion, en helt underbar dag!


Nu är påsken här och ikväll blir det att träffa släkten och äta massor av påskmat hos föräldrarna :) 
Jag mår fortfarande inte alls bra.. förhoppningsvis smittar jag inte någon ikväll och jag hoppas på att kunna ta mig till jobb imorgon.

Idag säger jag även grattis på födelsedagen till min vän Tina som befinner sig nere i Turkiet, hoppas du får en jättebra dag!

 

Nästa vecka är planerna att köpa och packa det sista, jobba, träffa våra kära vänner som kommer hem från Shanghai, ta farväl av kompisarna här hemma och min fina familj.. Pappa och Johan reser till London redan på fredag så det blir jag och mamma som umgås min sista helg =) Sist men inte minst blir det att avsluta det hela med valborgsfirande i Malmö med min kära siis!
Kommer sakna er alla!

 

 

 

Snart kommer jag att bo här…











Hasta la vista =)


Fredagar är bäst!



Jag bara älskar när Elmer, min spansklärare, helt spontant börjar sjunga låtar som ”Volare” mitt under ett läxförhör! För att inte tala om de gånger när han spelar gitarr eller får för sig att hela klassen ska dansa salsa. Man känner hur ett leende sakta men säkert klistrar sig fast och hela dagen är räddad…

Efter min första dag på folkuniversitetet förra året hade jag bara en enda fråga som snurrade runt i huvudet,

VARFÖR började jag inte plugga här tidigare???


Det finns inte mycket som går upp emot att sitta och lyssna på Elmers livshistoria från Lima och alla berättelser om de kända kaffeodlingarna från Chanchamayo i Peru.
Även de som är lite äldre i min klass har en hel del inspirerande historier att berätta. De har bott i Paris, studerat i Rom, spenderat några år i Asien och något år i England… och de är såå intresserade av min kommande resa!

Man får nästan dra sig själv där ifrån när dagen är över ;)


Tänk vad några timmar på universitetet kan göra!

 

Det ser ut att bli en ganska lugn och skön fredag med fint väder! Imorgon händer det dock mer, ska till jobbet några timmar och sen lite släktmiddag för att avsluta kvällen med party tillsammans med siis :D

 

För övrigt är det bara 17 dagar kvar till Spanien och jag vill åka nu!
Tiden kommer gå fort de kommande veckorna. Det är mycket att göra och många att hinna träffa innan jag åker!

Jag har redan köpt ny bikini och även tagit fram en av mina bästa vänner, resväskan :D

Nu kan man inte annat än att längta!

 

 

Dock finns det några som jag kommer sakna extra mycket………



 

 

 


Oförglömligt!


Jag har nu legat hemma och varit sjuk i nästan en vecka, vilket är något av det tråkigaste som finns, rastlös som jag är…
Det mesta av tiden har gått åt till att sova och knapra Ipren. Resten av timmarna har jag som vanligt, varit nergrävd i berget bland mina resetidningar.. och det var då jag kom att tänka tillbaka på det oförglömliga, för det var precis vad det var!



Thailand, Koh Chang och Bangkok år 2009, resan som tog slut alldeles för fort. Jag och Rebecca hade gått länge och funderat på vart vi skulle åka på semester.. 2 veckor kan man hinna rätt mycket på, och det hade vi helt rätt i… 

Min första ”långa” flygresa utanför Europa, självklart att det kändes stort! Vi blev som två små barn igen som precis öppnat den största godispåsen någonsin där vi satt på Thai air, njöt av den överträffande servicen ombord, helt omedvetna om vad som skulle hända och vart vi skulle hamna.



Vi landade på Bangkoks gigantiska flygplats och just då kände man sig ganska liten på jorden. Vi fick en transfer till Koh Chang som jag aldrig glömmer med lokalbefolkningen som susade förbi utanför bilrutan sittandes utanpå/ovanpå bilarna längs motorvägarna i säkert 100 km/h.

Dock har jag aldrig träffat en så enormt tillmötesgående befolkning som thailändarna och våran bungalow var placerad precis vid strandkanten, lyckan var total!



         



Det blev 2 helt fantastiska veckor fulla av upplevelser. Vi shoppade så att fötterna värkte, provade massor av spännande mat, lärde känna dom mest intressanta människorna, hittade såklart den bästa baren, nattbadade, spenderade sena nätter sittandes på White sand beach med en god drink i handen för att lyssna på en gitarrgud till långt in på morgonen, åkte på utflykter som vi sent kommer glömma.. red elefanter i djungeln, hade nattliga och lite mindre trevliga besök av kackerlackor i våran bungalow osv.


         

 



Detta är som sagt en resa jag aldrig kommer glömma!



Och sällskapet var såklart min allra bästa vän!



Frågan är om det verkligen bara är jag som ibland tvivlar på det här med borta bra men hemma bäst.. om det kanske är menat att det ska vara precis tvärtom? ;)

Jag menar, att landa på kastrup och se alla lyckliga resenärer som är på väg åt motsatt håll än man själv, TILL incheckningsdisken och säkerhetskontrollen…
Att sen komma hem, sätta nyckeln i dörren, kämpa med den 10 kg överviktiga väskan in i lägenheten och sen.. vaddå?

Baksmälla eller vad!?

 



Nedräkningen fortsätter, på måndag är det endast 3 veckor kvar tills man ska ta sig till kastrup igen.
Kommer såklart sakna min fina familj och vänner jättemycket, men resan kommer bli grym!

 

 

Godnatt


Fokus på framtiden

Jag är nyligen hemkommen från staden dit alla vägar bär, Rom!
Som de flesta vet så slutar en 4-dagars weekendresa alltid likadant - när man väl kommit till ro, blivit polare med hotellägaren, lärt känna kyparna på restaurangerna, vant sig vid gatumusikanterna och diskuterat livsöden med tavelförsäljarna i gränderna kring Fontana di Trevi, ja då är det dags att packa sin väska igen och återvända till det lilla landet lagom...
men som tur är finns det ingen anledning att inte ha en ny resa bokad, inte enligt mig i alla fall...


        



Mina föräldrar, världens bästa, som stöttar mig genom allt både förr och idag! Det var dem som fick mig att intressera mig för resor mycket tidigt i livet och det är jag väldigt tacksam för! Alla roadtrips till Italiens olika städer, somrarna i grekland, sportloven på skidorterna.. vet inte var ska jag sluta..!


Förra årets resande började med sol och bad på Gran Canaria med min bästa vän siis (Rebecca), sedan blev det min häftigaste upplevelse någonsin.. resan till våra vänner i Shanghai - Kina, Grekland - Kreta och uteliv med min bror, så kul vi hade och slutligen julhandeln/fotbollsresan till Milano innan jul.. jag skulle nog säga att jag är beroende.. men jag ÄLSKAR DET!


Kina, Shanghai

           



Det konstiga var att även efter alla dessa resor hade jag fortfarande suget efter nya äventyr, och det var någonstans runt denna tiden jag började fundera på allvar.. jag insåg att jag blir aldrig mätt på packandet, flygandet, resandet och redan vid årsskiftet 2010/2011 kände jag på mig att detta året skulle ge något annorlunda, action! - inte bara prat! 


I början av mars var allt klart! Jag ska verkligen göra det, jag ska bli RESELEDARE!

Måndagen den 2a maj går flyget till Barcelona, där jag sen ska ta mig vidare till Lloret de Mar och stanna en hel månad. Jag längtar ihjäl mig!                                                          
Jag ska förverkliga min dröm och kommer säkerligen få en av de mest givande perioderna i mitt liv.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0